Новини з 1996 року

Студенти запустили пізнавальний "онлайн-ресторан" зі стравами часів Голодомору

Валерія Макряшина 25 листопад 2020 15:30 364 0

Напередодні дня пам’яті жертв Голодомору 28 листопада студенти Української академії лідерства запустили «онлайн-ресторан» зі стравами, якими харчувалися українці під час голодомору 1932-33 років.

Про це повідомляє Історична правда.

Таку їжу як хлібці з трави і лушпиння або суп із бур’янів, оформлено як страви у ресторані, а поряд розміщено кнопку «дізнатися ціну» – насправді це вкладка з історією цієї страви. Частину рецептів автори проєкту відтворили за спогадами власних дідусів та бабусь.

Це продовження проєкту «Непораховані з 1932», запущеного спільно з піарагенцією Gres Todorchuk.

Із 2017 року студенти організовували вуличні поп-ап ресторани з такими стравами в Україні, Ізраїлі та Бельгії. Цьогоріч партнерами стали Ukraїner та Музей Голодомору.

Онлайн-ресторан викликав дуже суперечливі реакції в мережі. 

Так, редакторка відділу «Культура» LB.ua Дарія Бадьйор наводить коментар гастродослідниці та співзасновниці сайту «Їжакультура» Олени Брайченко щодо ідеї пригощання стравами часів Голодомору.

«Цей приклад нівелює досвід тих, хто пережив Голодомор. Не можна з’їсти щось і пережити той травматичний досвід. Ти не можеш з’їсти шматок черствого хліба і відчути трагедію 1932-1933 років… Ти приходиш ситим до того ресторану, ти вранці випив капучино, яке дало тобі калорії, а потім з’їв шматок сухого хліба – і що, можеш якісь висновки зробити?» – зазначила Брайченко.

 

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

25 професійних художників та аматорів створюють графіті у Кременчуці. ФОТОрепортаж 464 0
Велике свято для малечі. У Кременчуці відзначили Міжнародний День захисту дітей. ФОТОрепортаж 849 0
У галереї Кременчука представили виставку "Смарагдові розписи" юних художників міста. ФОТО 802 0