Чому корисно вживати чорнослив

205 0
Чому корисно вживати чорнослив

Сушені плоди слив, попри свій специфічний смак та запах, мають багато корисних властивостей. У чорносливі сконцентровано безліч корисних речовин і клітковини, які сприятливо позначаться на роботі травної системи і здатності внутрішніх органів всмоктувати вітаміни.

Більшість знає, що чорнослив у великій кількості містить органічні кислоти, пектинові речовини, кальцій, фосфор, магній, залізо. Серед корисних речовин, що входять до складу чорносливу, ряд цукрів – фруктоза, глюкоза, сахароза, а також вітаміни А, В, С і РР.

На що ще сприятливо впливає чорнослив:

Чорнослив сприяє обміну речовин і може допомогти запобігти закрепу. Такі чудові властивості пояснюють тим, що сушена слива є чудовим джерелом клітковини. Саме вона сприяє частим метаболічним процесам.

У 100 грамах чорносливу, а це близько 10 ягід, міститься майже 7 грамів поживних складників, які є дуже важливими та потрібними в щоденному раціоні.

Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам слід щодня їсти від 22 до 28 грамів клітковини, тоді як чоловікам - від 28 до 34 грамів.

Ще однією перевагою чорносливу є те, що він сприяє зміцненню кісток. В одному дослідженні, опублікованому в Osteoporosis International, дослідники виявили, що щоденне вживання 5-6 штук чорносливу може допомогти запобігти втраті кісткової маси.

Крім того, споживання клітковини особливо важливе для жінок у постменопаузі. У цей період в організмі знижений рівень естрогену, що з часом може призвести до низької щільності кісткової тканини. Сильні втрати спровокують появу остеопенії – слабкість кісток через втрату маси.

 

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация