
Обід - це невід'ємна частина нашого раціону. Правильний обід складається з трьох страв - перше, друге і десерт.
Лікарі та дієтологи розповіли, що найкориснішим супом на обід є суп-пюре із сочевиці.
Суп із сочевиці дуже корисний. У ньому міститься 12 амінокислот, клітковина і рослинні білки. А ще такий суп здатний зміцнити імунітет.
На другому місці, як виявилося, овочевий суп, але на м'ясному бульйоні. У корисний овочевий суп входять такі овочі, як: стручкова квасоля, кабачок, селера.
Крім овочевого супу на м'ясному бульйоні, можна зварити овочевий суп із рибою. Рибу варто вибирати минтай або хек, але ніяк не консерви.
Суп-пюре із сочевиці
Вам потрібно:
Червона сочевиця - 200 г
Картопля - 2 штуки
Зелена цибуля
Морквина - 1 штука
Лимон - 1 штука
Сіль, спеції - за смаком
Червону сочевицю варити на слабкому вогні приблизно 5 хвилин. Миємо й чистимо картоплю, цибулю і моркву. Нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо на слабкому вогні.
Ріжемо картоплю і додаємо до сочевиці, доливаємо трохи води. Далі відправляємо моркву й цибулю. Солимо і накриваємо кришкою, варимо на слабкому вогні до готовності всіх овочів.
Як тільки овочі всі зварилися, додаємо трохи бульйону, вершкове масло і блендером усе перебиваємо. В процесі можна додати ще трохи бульйону, якщо вам здалося мало рідини. Розлийте суп у тарілки й прикрасьте зеленою цибулею.
Коментарі
Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись