Названо головного "ворога" серед кулінарної олії

272 0
Названо головного "ворога" серед кулінарної олії

Артрит - надзвичайно поширене захворювання. Якщо вам поставили діагноз артрит, важливо ефективно дотримуватися дієти, щоб уникнути супутніх хворобливих симптомів.

Маючи це на увазі, фахівці рекомендують уникати кукурудзяної олії при приготуванні їжі. Чому?

Запалення лежить в основі болю при артриті, особливо болю, викликаного ревматоїдним артритом та іншими формами аутоімунного артриту.

На щастя, є способи боротьби із запаленням, у тому числі вправи, прийом ліків і дотримання протизапальної дієти.

Вживання в їжу протизапальних продуктів може зменшити набряк при артриті, але також важливо знати про продукти, які можуть викликати хворобливе запалення.

Кукурудзяна олія має високий вміст омега-6 жирних кислот, і експерти класифікують її як злого близнюка Омега-3 жирних кислот.

Відомо, що Омега-3 допомагає полегшити біль у суглобах, а омега-6 може викликати запалення.

На жаль, випічка та закуски, приготовані на кукурудзяній олії, є синонімом запалення.

Замість цього експерти рекомендують горіхи, насіння льону та насіння гарбуза як більш здорову альтернативу, яка містить корисні для суглобів Омега-3.

Кукурудзяна олія - рафінована рослинна олія, широко використовується в кулінарії і особливо для смаження у фритюрі.

Вона також має безліч інших застосувань і зазвичай використовується в промислових цілях або в якості інгредієнта в косметиці.

Щоб отримати кукурудзяну олію, кукурудза повинна пройти складний процес очищення.

Цей процес надає олії безліч унікальних характеристик, хоча не всі з них є позитивними.

За даними Arthritis Foundation, поліненасичена олія містить два типи незамінних жирних кислот Омега-3 і Омега-6.

Благодійна організація "За здоров'я" додала: "Омега-3 міститься в жирній рибі, насінні льону і волоських горіхах і, як відомо, має протизапальну дію.

"Омега-6 міститься в олії, такій як кукурудзяна, сафлорова, соняшникова, соєва, а також у продуктах, виготовлених з їх використанням.

"Надмірне споживання Омега-6 може викликати вироблення в організмі прозапальних хімічних речовин.

"Вони не особливо погані і їх не слід уникати, але не бажано, щоб вони переважали у вашому раціоні".

Коли справа доходить до інших продуктів, яких слід уникати при приготуванні їжі, сіль є ще одним великим фактором ризику посилення запалення.

Дослідження на мишах показало, що в тих, хто їв більше солі, симптоми артриту погіршувалися.

"Цікаво, що дослідники припустили, що високе споживання натрію може бути фактором ризику аутоімунних захворювань, таких як запальний артрит", - сказав дієтолог.

За даними NHS, усім слід уникати вживання в їжу більше чайної ложки солі за день.

 

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация