Ця ароматна страва - найпопулярніший осінній десерт

299 0
Ця ароматна страва - найпопулярніший осінній десерт

Гарбуз - справжній король осені. У кожної сім'ї є свій улюблений рецепт гарбузової каші – з рисом, пшоном або манкою. Ця страва прекрасно засвоюється організмом і подобається дітям. Складно придумати більш поживний сніданок у цю пору року. За бажанням у таку кашу можна додати горіхи, сухофрукти, банан, корицю або кардамон.

Гарбузова каша з рисом на молоці

•М'якоть гарбуза - 800 г

•Вода - 150 мл

•Молоко - 350 мл

•Щіпка солі

•Цукор - 80 г

•Рис - 100 г

•Вершкове масло - 80 г

Гарбуз почистити від шкірки й насіння, нарізати кубиком. Викласти в каструлю. Залити водою і поставити на середній вогонь. Варити 10 хвилин. Влити до гарбуза молоко і довести до кипіння. Додати сіль і цукор. Промити рис і висипати в каструлю з гарбузом. Не перемішувати, інакше каша пригорить.

Накрити кришкою і варити 30 хвилин на мінімальному вогні до готовності рису. Додати в кашу м'яке вершкове масло і злегка потовкти. Якщо каша занадто густа, її можна розбавити молоком.

Гарбузова каша з пшоном у мультиварці

•Гарбуз - 500 г

•Пшоно - 250 г

•Молоко - 500 мл

•Вода - 250 мл

•Сіль - щіпка

•Цукор - 2-3 ст. л

•Масло вершкове - 50 г

Гарбуз почистити й нарізати кубиками. Пшоно кілька разів промити гарячою водою. Стінки чаші мультиварки змастити маслом, щоб молоко не втекло. Крупу і гарбуз викласти в чашу мультиварки. Потім залити молоком і водою. Ввімкнути програму "Молочна каша" на 10 хвилин. Потім додати в кашу сіль, цукор і вершкове масло. Знову виставити програму "Молочна каша" на 20 хвилин.

Гарбузова каша в духовці

•Пшоно - 1 склянка

•Гарбуз - 500 г

•Молоко - 3 склянки

•Цукор - 2 ст. л

•Вершкове масло - 30 г

Пшоно перебрати і кілька разів промити теплою водою. Гарбуз почистити і нарізати кубиком. Молоко нагріти в каструлі. Всипати в гаряче молоко гарбуз і довести до кипіння. Додати дрібку солі і пшоно. Варити 15 хвилин на маленькому вогні.

Духовку розігріти до 180 градусів. Кашу перекласти в керамічний горщик. Додати кілька шматочків масла. Поставити горщик з кашею в духовку на 30 хвилин.

 

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация