
Гарбуз - справжній король осені. У кожної сім'ї є свій улюблений рецепт гарбузової каші – з рисом, пшоном або манкою. Ця страва прекрасно засвоюється організмом і подобається дітям. Складно придумати більш поживний сніданок у цю пору року. За бажанням у таку кашу можна додати горіхи, сухофрукти, банан, корицю або кардамон.
Гарбузова каша з рисом на молоці
•М'якоть гарбуза - 800 г
•Вода - 150 мл
•Молоко - 350 мл
•Щіпка солі
•Цукор - 80 г
•Рис - 100 г
•Вершкове масло - 80 г
Гарбуз почистити від шкірки й насіння, нарізати кубиком. Викласти в каструлю. Залити водою і поставити на середній вогонь. Варити 10 хвилин. Влити до гарбуза молоко і довести до кипіння. Додати сіль і цукор. Промити рис і висипати в каструлю з гарбузом. Не перемішувати, інакше каша пригорить.
Накрити кришкою і варити 30 хвилин на мінімальному вогні до готовності рису. Додати в кашу м'яке вершкове масло і злегка потовкти. Якщо каша занадто густа, її можна розбавити молоком.
Гарбузова каша з пшоном у мультиварці
•Гарбуз - 500 г
•Пшоно - 250 г
•Молоко - 500 мл
•Вода - 250 мл
•Сіль - щіпка
•Цукор - 2-3 ст. л
•Масло вершкове - 50 г
Гарбуз почистити й нарізати кубиками. Пшоно кілька разів промити гарячою водою. Стінки чаші мультиварки змастити маслом, щоб молоко не втекло. Крупу і гарбуз викласти в чашу мультиварки. Потім залити молоком і водою. Ввімкнути програму "Молочна каша" на 10 хвилин. Потім додати в кашу сіль, цукор і вершкове масло. Знову виставити програму "Молочна каша" на 20 хвилин.
Гарбузова каша в духовці
•Пшоно - 1 склянка
•Гарбуз - 500 г
•Молоко - 3 склянки
•Цукор - 2 ст. л
•Вершкове масло - 30 г
Пшоно перебрати і кілька разів промити теплою водою. Гарбуз почистити і нарізати кубиком. Молоко нагріти в каструлі. Всипати в гаряче молоко гарбуз і довести до кипіння. Додати дрібку солі і пшоно. Варити 15 хвилин на маленькому вогні.
Духовку розігріти до 180 градусів. Кашу перекласти в керамічний горщик. Додати кілька шматочків масла. Поставити горщик з кашею в духовку на 30 хвилин.
Коментарі
Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись