Полтавський ревізор: в обласному центрі два заклади готували їжу в умовах повної антисанітарії. ФОТО

284 0
Полтавський ревізор: в обласному центрі два заклади готували їжу в умовах повної антисанітарії. ФОТО

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби Полтавщини призупинили діяльність одного із суб’єктів господарювання Полтави – на вул. Європейській, 65 та на вул. Станіславського, 14/2. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Порушник допустив порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів при виробництві та обігу харчових продуктів. Оператор ринку СК «Кропкрафт-груп» не надав жодного документа на м’ясо, рибу та інші харчові продукти, які використовуються як інгредієнти для виготовлення пельменів, хінкалі, котлет, фаршированого перцю та голубців, а також інформації про підприємства, з яких вона отримана.

СК не дотримувався правил щодо гігієнічних вимог до потужностей харчової промисловості: у приміщенні цеху з виготовлення напівфабрикатів на вулиці Станіславського, 14/2 на стінах були залишки монтажної піни, у стелі - отвори, кухонний інвентар зберігався хаотично, в холодильному обладнанні з м’ясом, фаршем, молочними продуктами та соусами – відсутні засоби вимірювальної техніки та не дотримувалося товарне сусідство. Контейнери з харчовими відходами, будівельні матеріали лежали разом з овочами, крупами та панірувальними сухарями. Яйця були в ящиках на підлозі, без дотримання температурно-вологісного режиму. У цеху було повно мух та молі.

Аналогічна ситуація й на виробничих потужностях за адресою Європейська, 65 у Полтаві. Харчові продукти зберігалися на підлозі та на полицях з порушенням товарного сусідства та умов зберігання, не контролювався температурний режим при зберіганні харчових продуктів, відсутнє маркування на м’ясній продукції, яку купують для виготовлення напівфабрикатів, працівники цеху не забезпечені спецодягом, хаотично зберігалися інгредієнти та побутові речі різноманітного призначення.

За результатами лабораторних досліджень було виявлено бактерії групи кишкової палички. Оскільки виявлені порушення становлять загрозу для життя та здоров’я людини, ухвалили рішення про тимчасове припинення роботи суб’єкта господарювання з першого грудня 2021 року терміном на десять робочих днів. Також вилучили майже 300 кг м’яса. У підприємця є час для того, щоб усунути виявлені порушення вимог законодавства і провести коригувальні дії, щоб відновити роботу потужностей!



Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация