Новини з 1996 року

Зимові вітамінні чаї та напої

pplus 10 лютого 2017 09:27 1503 0

Готуймо щодня взимку вітамінні напої для здоров’я та гарного настрою.

Смакує взимку імбирний чай

У ньому міститься велика кількість вітамінів А, С та В, вірніше, в корені який використовують для приготування напою. Слід пам'ятати й про ефірну, корисну олію, яку він містить. Кілька разів попити і налагоджується робота шлунково-кишкового тракту та й зміцниться імунітет, дуже смачно з лимоном та медом. Вам буде тепло-тепло, будете здоровенькі та енергійні! 

Приготування:

У киплячу воду (1 літр) кидаємо натертий імбир (3 ст.л натертого). Як кілька хвилин покипить, проціджуємо в чашку. Потім додаємо лимон (1 шт.), підсолодимо, як трохи вичахне, можна додати мед. Але гарячий смачніше.

У вівторок та п ятницю покуштуємо чай із золотої ягоди – обліпихи. Містить вітаміни: В1, В2, С, К, Е, мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, фосфор, натрій, кремній, бор, марганець, алюміній. Цей чай покращує настрій, зміцнює імунну систему організму при застудних захворюваннях.

Приготування:

Для початку ягоди обліпихи (3 ст.л) миємо і мнемо ложкою на пюре. У чайник кладемо обліпихове пюре. Заливаємо окропом (200 мл) і даємо настоятись хвилин 15. Розливаємо через ситечко і додаємо медок до смаку.

Пригадаймо про узвар. Українська класика, але з додаванням східних смаколиків. Яблука, груші, журавлина, абрикоси, чорнослив, ізюм. В цьому чаї міститься велика кількість клітковини, що робить шлунково–кишкову систему нашого організму «стерильною». Середа та субота будуть «узваро-днями».

Приготування:

Підбираємо собі 100 грамів сухофруктів, які смакують. Перед приготуванням промиємо суміш сухофруктів у теплій воді.

Заливаємо холодною водою суміш і варимо на слабкому вогні близько 30 хвилин.

Далі додаємо цукру до смаку і знімаємо з вогню. Як настоїться —  напій фантастичний!!

І як тут без чаю дитинства — чаю із шипшини. Недільний чай.

Море вітамінів: Е, К, Р, В1, В2, В9, а ще мікроелементи: калій, магній, кальцій, залізо, марганець, фосфор, мідь, цинк і ще жменька всього корисного. Проженемо всі віруси, якщо питимемо цей чудовий, ароматний чай.

Приготування:

Подрібнимо плоди шипшини (1 ст.л), залиємо окропом (200 мл) і проваримо 12 хв. при закритій кришці, далі даємо чаю настоятись 12 хв. Процідимо, додамо мед і трохи лимонного соку. Смачно!!!

Смачного вам і будьте здоровенькі!!!

 

 

Теги: Життя Кременчука

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Подорож у минуле: яким був Кременчук у ХХ столітті і яким він є зараз. ФОТОрепортаж 1312 0
З пензликом у руці по життю: в Кременчуці відкрили виставки двох досвідчених митців. ФОТОрепортаж 1679 0
Вулицями Кременчука: яким було наше місто у другій половині 20-го століття? 2025 0