Новини з 1996 року

Зелені помідори: найсмачніші рецепти закусок

pplus 12 вересня 2019 07:35 107 0

Заготовлюючи зелені помідори на зиму, ми забезпечуємо себе масою вітамінів і різних мінералів, які здатні позитивно впливати на організм та імунну систему. Крім того, використовуючи їх у раціоні харчування, значно знижується ризик розвитку злоякісних пухлин і виникнення інфаркту. Склад цього овоча покращує процес вироблення серотоніну, який є регулятором настрою людини. Він також допомагає налагодити роботу нервової системи.

Важливо! Для консервування дуже зелені томати не підходять. Краще брати світлі, молочні. Ще краще, якщо вони будуть великого розміру.

Квашені зелені помідори на зиму

Дуже смачні квашені зелені помідори. Вони готуються легко й просто. Пропонуємо рецепт квашених томатів, приготовлених у 3-літрових банках.

Продукти:

Незрілі томати — 4 кг.

Часник — 2 голівки.

Перець чорний горошком — 20 штук.

Сушений кріп, хрін.

Перець запашний — 16 штук.

Перець гострий — 2 стручки.

Гвоздика — 12 суцвіть.

Лаврове листя — 6 штук.

Сіль і цукор - по 4 ст. л.

Приготування:

Усі продукти скласти в банку.

Залити теплою водою, закрити кришкою.

Залишити в темному прохолодному місці на 2 місяці, після чого квашені помідори готові до вживання.

Зелені помідори на зиму по-корейськи

Інгредієнти:

Зелені томати — 3 кг.

Перець солодкий — 6 штук.

9% оцет — 150 мл.

Олія соняшникова — 150 мл.

Цукор — 150 г.

Сіль — 3 ст. л.

Часник — 2 голівки.

Зелень - будь-яка, червоний перець.

Процес приготування:

Добре вимити банки й овочі.

Зелень і часник подрібнити, а зелені томати порізати.

Болгарський перець нашаткувати соломкою.

Гострий перець - за смаком. Його треба порізати кубиками.

З'єднуємо всі продукти, перемішуємо і додаємо сіль, цукор та олію.

Суміш покласти в банки, закрити пластмасовими кришками.

Через 12-14 годин страва буде готова.

Зелені консервовані помідори на зиму "Пальчики оближеш"

Продукти:

Томати зелені — 3 кг.

Зелень: кріп, петрушка, листя вишні й смородини — 200 г.

Велика цибулина.

Головка часнику.

Для маринаду:

Вода — 3 л.

9% оцет — 1 склянка.

Олія соняшникова — 3 ст. л.

Чорний перець — 5 горошин.

Лаврове листя — 2-3 шт.

Цукор — 140 г.

Сіль — 35 г.

Приготування:

Беремо заздалегідь підготовлені трилітрові банки. На дно кладемо очищений і порізаний часник, вимиту зелень, олію.

Потім акуратно укладаємо зелені томати й цибулю. Дуже великі плоди можна розрізати на дві або декілька частин. Цибулю нарізаємо кільцями, півкільцями або так, як вам подобається.

Для приготування маринаду у воду кладемо цукор, сіль, лавровий лист і духмяний перець. Добре розмішуємо і даємо йому закипіти.

Потім каструлю з маринадом знімаємо з вогню і вливаємо оцет.

Вміст банок заливаємо маринадом (тільки гарячим) і накриваємо кришкою. Залишаємо на 20 хвилин, а потім закатуємо.

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись