Новини з 1996 року

Японська їжа сприяє тривалому життю та гарному здоров'ю людей

pplus 08 квітня 2021 07:00 199 0

Ще нещодавно закрита для сторонніх острівна держава протягом останніх років активно ділиться з усім світом цінностями своєї культури, традиціями і способом життя, таємницями національної кухні. Йдеться про Японію. У цій країні - найбільше довгожителів, а людей, які страждають на ожиріння, можна перелічити на пальцях.

Свою частку у довголіття і стрункі фігури жителів Країни висхідного сонця, безумовно, вніс вироблений тисячоліттями раціон харчування. Океан і моря постачають до столу жителів Японії свіжу рибу, морепродукти та інші дари. Сім днів на тиждень японці із задоволенням їдять рибу і морепродукти.

Їх організм у достатній кількості отримує ненасичені Омега-3 жирні кислоти, фосфор, йод, а також величезну кількість вітамінів і мікроелементів, що містяться в дарах океану.

Рибу дуже часто їдять сирою, варять на парі, обсмажують у олії. Крім цього, з риби і морепродуктів варять різноманітні супи.

М'ясо в Японії не дуже популярне, оскільки в колишні часи вважалося, що дозволити його собі можуть тільки заможні люди.

Величезне значення у приготуванні їжі японці надають нарізці. Більшість продуктів нарізають скибочками по 3 сантиметри. Це, як вважають японці, оптимальний розмір, щоб зручно було їсти паличками, а також насолоджуватися смаком. А ось бамбукові пагони нарізають шматочками завдовжки 6 сантиметрів, оскільки, відкушуючи їх, людина теж відчуває задоволення.

Активно використовуються у японській кухні водорості. Їх додають у салати (морська капуста), варять з них супи (комбу).

Водорості, риба і морепродукти допомагають японцям зберігати здоровими серце та судини, щитоподібну залозу, а також зміцнюють імунітет.

Традиційними стравами в цій східній країні вважаються рис і локшина. Локшину тут готують по-особливому. Її варять, смажать, подають з овочами і бульйоном. Популярною в Японії є соба — гречана локшина.

З рису, який варять в абсолютно не солоній воді, готують величезну кількість страв. Це традиційні суші. Їх у Японії близько 200 видів.

Рис у цій країні замінює хліб. З нього готують онігірі — спеціальні кульки, смак яких чудово урізноманітнюють усілякі соуси. Цікавими є рисові пиріжки з водоростями і сирою рибою.

Традиційний японський десерт — моті, також готують з рисового борошна або товченого рису. Їх їдять як самостійну страву, а також загортають у моті ягідні і фруктові начинки, морозиво. Готують за допомогою них і солодкі супи.

Популярна їжа в Японії — овочі. Їх вважають за краще готувати з мінімальною тепловою обробкою, без олії, найчастіше це роблять на парі. Овочі місцеві:

капуста;

дайкон;

цибуля;

морква;

огірки;

бамбукові пагони;

баклажани;

ріпа;

соя;

коріння лотоса;

перець;

гриби.

Дуже полюбляють японці сою. З неї вони готують основу для місо-супу, соєве молоко, сир тофу, соєвий соус.

Їжа, яку їдять у Японії, — неймовірно легка, а також корисна. Особлива увага приділяється свіжості продуктів. Навіть вуличний фастфуд тут низькокалорійний, свіжий і корисний.

Порції, які за один прийом їжі з'їдають японці, — за обсягом дуже маленькі і містять мало калорій.

Дуже полюбляють жителі Японії зелений чай. Це корисний напій, який уповільнює процеси старішання, діє як потужний антиоксидант, виводить з організму зайву рідину і токсини.

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

У Кременчуці нагородили учасників конкурсу художніх робіт, присвячених пожежній безпеці. ФОТОрепротаж 690 0
«Той, хто створював обличчя Кременчука»: відкрилася виставка картин Миколи Анісімова. ФОТОрепортаж 1105 0
У Кременчуці нагородили воїнів-добровольців, ветеранів російсько-української війни. ФОТОрепортаж 1554 0