Новини з 1996 року

Яловичина, ковбаса та сало. Як змінилися ціни на м’ясо?

Валерія Макряшина 24 червня 2019 10:55 342 0

М’ясний кошик у травні подорожчав на 0,8%, а з початку 2019 року - на 1,6%. Інфляція гальмується.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

У травні м’ясний набір зріс у ціні на 0,8%, піднявшися з 579,8 грн на початку місяця до 584,5 грн у кінці. Тобто він став дорожче на 4,7 грн. До складу набору входять по кілограму яловичини, свинини, сала, тушки і філе курятини, а також варена ковбаса першого ґатунку. 

Свинина у квітні коштувала 116,2 грн за кілограм, тоді як у травні – вже 119,3 грн. Зростання відбулося на 2,6%, або на 3,1 грн.

Вартість курячого філе за місяць зі 105,6 грн зросла до 108,3 грн, тобто на 2,5%, або на 2,7 грн.

Куряча тушка, яка у квітні 2019 р. коштувала 58,4 грн, у травні мала середню ціну по країні - 59,4 грн. Подорожчання відбулося на 1,7%, або на 1 грн.

Яловичину продавали у квітні по 128,5 грн, а місяцем пізніше – по 128,7 грн. За місяць вона додала в ціні на 0,1%, або 20 коп.

Варену ковбасу у квітні цього року ми купували по 95,4 грн, а за місяць – по 95,1 грн. Ковбаса впала в ціні на 0,3%, або на 30 коп.

Сало. Квітень – 75,7 грн, травень – 73,7 грн. За місяць ціна зменшилась на 2,6%, або на 2 грн.

"За власним дослідженням Асоціації постачальників торговельних мереж у травні стало дорожче куряче філе – на 0,8%, свинина – на 0,6%, куряча тушка та варена ковбаса – на 0,3%. А от яловичина у травні подешевшала – на 0,1%. Щодо сала, то воно по-козацьки залишилося непохитним, не змінивши свій цінник.

З початку 2019 року м’ясний кошик став дорожчим на 1,6%, піднявшися з 575,3 грн у грудні 2018 року до 584,5 грн у травні 2019 року", - підсумовує Олексій Дорошенко.

 

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись