Новини з 1996 року

Як вибрати безпечні мандарини

pplus 15 листопад 2017 08:38 115 0

Липкі або занадто блискучі мандарини краще не купувати.

Щоб отримати користь від мандаринів, треба правильно обрати плоди в магазині. Адже на їхній поверхні може бути безліч шкідливих речовин і навіть личинки середземноморських мух.

Про правила вибору мандаринів розповів портал "M.expres".

Фрукти вважаються небезпечними, якщо мають хоча б одну з таких ознак:

Липка шкірка. Такими мандарини стають від етилену, яким покривають плоди для тривалого зберігання. Ця речовина має токсичну дію, здатна накопичуватися в печінці та порушувати її роботу.

"Восковий" блиск. Він з'являється у випадку обробки фунгіцидами, що попереджають цвіль на поверхні плоду. Такі хімікати провокують ниркову недостатність. Особливу шкоду заподіють у разі одночасного вживання з алкоголем.

Надмірна соковитість. Якщо мандарин наче "стікає" соком і зберігає вм'ятину від пальця, він переморожений. Тому користь від його вживання буде мінімальною.

Зелені плями на шкірці. Вони свідчать про хворобу дерева, з якого зірвали фрукт. Аби не наражатися на небезпеку, такий мандарин краще не купувати.

Близько половини мандаринів в Україну завозять з Туреччини. На початку жовтня кілограм плодів продавали за 41 грн. За прогнозами експертів, найдешевші мандарини будуть у 20-х числах грудня.

 

Зловживання мандаринами отруює шлунки дітей

Надмірне поїдання мандаринів може викликати алергію та завдати чималої шкоди здоров'ю дітей.

Про це попереджають експерти сайту Feel Good.

Солодкий цитрусовий має шкідливий вплив на систему травлення та має високий вміст лимонної кислоти. А це може викликати запальні процеси в печінці, кишечнику та шлунку. Може спричинити активізацію хронічних захворювань.

Також не рекомендовано їсти мандарини людям, які мають гепатит та нефрит на різних стадіях.

Перед тим, як їсти фрукти, рекомендують перекусити чимось іншим, наприклад, бананами.

 

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись