Новини з 1996 року

Як правильно вживати кисломолочні продукти, щоб організм отримав максимальну користь

pplus 27 жовтня 2020 07:35 258 0

Про те, що кисломолочні продукти корисні для здоров'я, знають усі. Однак далеко не всім відомо, що ці продукти треба вживати правильно. Тоді і користь для здоров'я від них буде максимальною.

Кефір

Кефір допомагає нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Саме з цієї причини його вводять до складу багатьох дієт. Також цей напій допомагає людям, які страждають запорами. Варто знати, що проносний ефект має тільки свіжий кефір, який виготовлений не пізніше триденного строку. Якщо минуло більше часу, то кисломолочний напій дасть зворотний ефект. Це відбувається тому, що кефір є «живим» продуктом.

Сметана

Сметана — це один з кисломолочних продуктів, який впливає на репродуктивну систему. Для збереження жіночого здоров'я необхідно щодня вводити сметану у свій раціон. Крім того, сметану називають антидепресантом, оскільки вона позитивно впливає на настрій.

Треба звернути увагу на те, що сметану, розфасовану в пакет, треба відразу ж після розкриття пакета перекласти в банку. В іншому разі в продукті почнуть розвиватися хвороботворні мікроби, які можуть спричинити отруєння.

Найкраще сметана засвоюється в першій половині дня. Якщо часто їсти її у другій половині доби, то це згубно вплине на печінку.

Йогурт

Натуральний йогурт збагачений пребіотиками. Вони позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт. Однак усі корисні властивості пребіотиків зникають, якщо йогурт вживається на голодний шлунок. Кислота, яка знаходиться в шлунку, зводить нанівець усі корисні властивості пребіотиків.

Ряжанка

Тим людям, які постійно п'ють ряжанку, незнайома нестача кальцію. Цей смачний і корисний продукт здатний повністю заповнити потребу організму в корисному мінералі. Тільки не варто забувати, що вживати ряжанку треба відразу ж після того, як розкрили пакет. Якщо пройшла доба, то краще не пити ряжанку, а використовувати її для випічки.

Сир

Сир — це натуральний продукт з високим вмістом кальцію і білка. Ходить багато суперечок про те, який сир краще вживати, жирний або знежирений. Продукт з нульовим відсотком жирності шкідливий для людей, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Однак висока жирність призводить до підвищення холестерину в крові. Тому найкраще вживати сир з 5-відсотковим вмістом жиру. Він швидко і легко засвоюється організмом.

Знаючи особливості вживання кисломолочних продуктів, можна зробити так, щоб організм отримав від них максимальну користь.

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

У Кременчуці відомий художник представив одразу 160 робіт: від смаколиків до філософії. ФОТОрепортаж 113 0
Кременчук став містом, в якому Україна та Казахстан міцно закріпили свої відносини. ФОТОрепортаж 529 0
Яким ти був, Кременчук? Фотографії старого міста, якого ми не знали. ФОТО 663 0