Новини з 1996 року

Вергун з узваром – солоденька пара: у Кременчуці відбулася цікава та пізнавальна стріт-акція. ФОТО

Іона Харченко 24 серпня 2019 14:05 364 0

Учора, 23 серпня, в Кременчуці, біля відділу центрального абонементу, що на вулиці Соборній, 11, відбулося свято української кухні під назвою «Вергун з узваром – солоденька пара».

 

 

Бібліотекари провели для кременчужан і гостей міста цікаві ігри. Кожен, хто побував на цій стріт-акції, мав змогу поласувати вергунами з узваром.

 

 

На святі перегорнули ще одну дуже смачну сторінку «Кулінарної книги України», яка розповіла про улюблені страви українців – вергуни та узвар.

 

 

Це вже четверта стріт-акція, яку влаштовують кременчуцькі бібліотекари. Спочатку був борщ, потім вареники, галушки, а ось тепер  і вергуни з узваром.

 

 

На заході також відбувся коротенький екскурс в історію походження вергунів і узвару.

 

 

Хоча вергуни й вважаються суто українською стравою, але це не так. Це печиво прийшло до нас з Греції. В Україні ця страва з’явилася у 18 столітті. Саме у нас придумали дуже багато варіантів цих солодощів.

 

 

Спочатку рецепт став популярним серед селян, а вже потім страва прийшла в меню городян. Це сталося на початку 20 століття. Вергуни перекладаються як «крила янгола».

 

 

Узвар – це традиційний український напій, що готується з сушених фруктів. Він значно густіший, більш концентрований, ніж звичайні компоти. Ще в старовину знали, що сухофрукти – яблука, груші, вишні – це справжній клад вітамінів, корисних  речовин.

 

 

Вітаміни та мікроелементи, які містяться в диво-напої здатні дарувати довголіття та красу. Щоб зберегти корисні властивості узвару, треба знати як правильно його приготувати.

 

 

Крім того, на гостей свята чекали книжкова виставка-інсталяція «Кулінарне розмаїття», вікторини, майстер-класи «Мій улюблений вергун» і «Прикраса кулінарна», кулінарний аукціон, фотосесії, гарні українські пісні.

 

 

 

 

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись