Новини з 1996 року

Українці починають відмовлятися від ковбасних виробів та яловичини

Ксенія Омельченко 19 серпня 2018 10:02 528 0

Низький темп зростання реальних доходів населення сприяє тому, що українці починають відмовлятися від ковбасних виробів і яловичини, відзначають аналітики Pro-Consulting.

За їхніми словами, прогнози на майбутнє теж не втішні – постачальники намагаються експортувати свою продукцію або орієнтуються на преміум-сегмент, що підвищує ціни на продукцію.
 

«Україна за перші п’ять місяців цього року наростила експорт ковбас майже вдвічі і експортувала 176 тонн продукції. Поставки яловичини на міжнародні ринки становить 30-40 тис. тонн на рік і перспективи зростання на цьому напрямі значні. Країни Азії та Близького Сходу готові закуповувати великі обсяги халяльної яловичини», — наголосили експерти.
 

В Україні з початку року ціни на всі види м’ясної продукції зросли як мінімум на 3%.
 

«Тільки м’ясо курки в Україні продовжує зберігати ціновий баланс на рівні 88 гривень за 1 кілограм курячої тушки. Однак ціни на інші м’ясні продукти суттєво піднялися. Так, свинина додала в ціні 9,3%, ціни на яловичину зросли на 16,3%, а ковбаса подорожчала більш ніж на 20%», — підрахували аналітики.

 

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись