Новини з 1996 року

Українська та кременчуцька гордість. «Лукас» відзначає 20 років. Що побачили репортери

pplus 12 листопад 2019 10:40 455 0

Зарплата працівників – від 800 до 1200 гривень за робочу зміну, стерильні великі цехи, соціальний пакет, безкоштовні обіди працівникам та медичні страховки – це тільки один бік великого кременчуцького кондитерського підприємства з назвою «Лукас».

 

Понад 1000 працівників, які виготовляють українські кондитерські шедеври, і 52 країни світу, в яких продається продукція, – це теж підприємство «Лукас».

У Кременчуці цього тижня відзначали велику дату – 20 років із дня заснування родиною кременчужан на прізвище Лукацькі великого й, певно, єдиного такого в Україні кондитерського комплексу.

Єдиного, бо власники величезного комплексу, вироби якого продаються в усьому світі, самі відмовилися від постачання своєї продукції в Росію. 
І це, певно, одні такі підприємці, якщо не в Україні, то на Полтавщині точно, які з 2014 року, зважаючи на участь Росії у війні терористів проти України на сході, припинили будь-яку співпрацю зі східним сусідом.
Інакше не могло бути. Серед військових, які загинули на сході, – працівники «Лукаса»: кременчужани Степан Усс та Вадим Пугачов.
За ці двадцять років команда «Лукас» зробила неймовірні речі. 
Підприємство, яке починалося з невеликої кімнати, де виробляли печиво, починалося  з оренди пекарні, в якій вдень пекли хліб, а увечері - кондитерські вироби, нині набуло сучасного та європейського вигляду – великі цехи, велика логістика й вражаючі кондитерські вироби.

Це передусім цукерки і круасани. А як їх виробляють, як автоматика розкачує тісто, як цукерки стають глазурованими – все це показали журналістам Кременчука. 
І ці виробничі лінії вражають і автоматизацією, і точністю, й стерильною чистотою. 
Не так давно на «Лукасі» встановили нові рекорди – зробили найбільшу в Україні цукерку Тузя, вагою 587 кілограмів, яку повезли на Схід, зробили найбільше печиво в історії всіх часів та найбільший у світі круасан.
«Коли все починали, то ми не очікували того, що маємо сьогодні», - говорить директор підприємства Віталій Лукацький.
Інше, чого не оминути, – це прорив у Європу та Азію. Продукція «Лукас» продається в торгових мережах 52 країн світу й для такого сертифікацію проходять дуже жорстку – італійську, англійську…

Немає різниці, з якої саме країни на «Лукас» приїжджають перевіряльники – підприємство відкрите для іноземних партнерів і вимоги харчової промисловості тут дотримуються на 120 відсотків, якщо не всі 200 - це теж із почутого. 
Для того, щоб усе працювало як годинник є свій логістичний комплекс. Адже європейські, азіатські та американські споживачі кондитерки «Лукас» – важливі. Але українські споживачі – важливі не менше. І різниці між тим, що йде за кордон і що надходить покупцям в Україні, немає.
На підприємстві є ще така річ як нестандартний підхід.
За ним – не тільки  приблизно кожні вісім місяців з’являються нові цукерки, зразка останнього ноу-хау – грильяжної двошарової цукерки «Мавка» з арахісом, карамеллю та родзинками, але й нові види печива, нові продукти, які хочеться скуштувати.
Слід додати, що «Лукас», принаймні в Україні, є батьківщиною грильяжних цукерок. 
За зміну тут виробляється 16 тонн цукерок.  А до Дня народження компанії випустили цукерку-баточник «Pav line», яка не містить цукру.
Інше й не менш цікаве – на ювілей компанії її представники розмістили поруч із прохідною велику карту світу. На ній можна побачити, в які саме країни доставляють продукцію «Лукас».
Поки що їх 52, але це далеко не межа.

На фотоменеджери компанії «Лукас»  на чолі з генеральним директором Віталієм Лукацьким.

 

 

На правах реклами

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Концерт «Дизель шоу» в Кременчуці зібрав аншлаг. ФОТО 142 0
"Доки світло не згасне назавжди": Макс Кідрук у Кременчуці презентував новий роман 534 0
«Вікінг»: скрипаль-віртуоз Святослав Кондратів представив у Кременчуці нові композиції. ФОТО та ВІДЕО 189 0