Новини з 1996 року

У Кременчуці пошуки на 11 млн грн. Хто готуватиме столи за Певзнером для дорослих і 5 видів каші?

Валерія Макряшина 02 грудня 2019 15:45 295 0

Управління охорони здоров'я виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області оголосило тендер на закупівлю послуги з організації харчування в лікувально-профілактичних закладах нашого міста. Сума тендера, який оприлюднений на сайті відкритих закупівель Prozorro, чимала - 11 млн 253 тис 356,40 грн. 

 

 

Згідно з документацією, пропозиції потенційних надавачів кейтерингових послуг до лікарень у наступному 2020 році управління просить надати до 30 грудня, тоді ж і буде оголошено аукціон. 

Вимоги до постачальника цілком традиційні. Гарантійним листом, який обов'язково має бути, повинно підтверджуватися, що забезпечення їжею буде щоденне і дієтичне для хворих, які перебувають на лікуванні в стаціонарних відділеннях лікарень Кременчука.

Крім цього, постачальник має гарантувати, що під час приготування їжі не будуть використовуватися барвники, консерванти та різні домішки, а також що для транспортування готової їжі будуть використовуватися термоси або ізотермічні контейнери, на яких обов’язково буде маркуванням страви, дата й час приготування їжі, назва лікувального закладу та відділення.

Також постачальник гарантує, що кожна страва, яка розроблятиметься на кожні 2 тижні, матиме маркування щодо ваги та калорійності й розвозити такі контейнери буде автотранспорт, який регулярно проходитиме санітарну обробку.

Такі комплекти дієтхарчування будуть постачатися протягом року, зокрема до лікарні "Правобережна" (25 950 комплектів із розрахунку 1 компект на одну людину на добу), комунального некомерційного медпідприємства "Лікарня відновного лікування" (20 068 комплектів), до дитячої лікарні Кременчука (див. таблицю), до Кременчуцької Першої міської лікарні ім. О. Богаєвського (60 999 комплектів), до лікарні "Кременчуцька" (61 283) та до Кременчуцького перинатального центру, що на вул. М. Борищака (29 500 комплектів).

 

 

Усього кременчуцькі комунальні медзаклади повинні отримати 251 853 комплектів їжі. За це все, разом із витратами на транспортування, навантаження та розвантаження, страхування та інші витрати, сплату податків і зборів, управління охорони здоров'я планує заплатити трохи більше 11 млн грн. 

При розробці двотижневого циклічного меню учасник зобов’язаний:

- врахувати, що м’ясні страви повинні бути 5 разів на тиждень, рибні – 2 рази на тиждень;

- використовувати не менше ніж 5 різновидів круп;

- на вечерю готувати другі страви (каші, запіканки, інше);

- врахувати, що масло вершкове має включатись до меню не менше п’яти разів на тиждень, хліб пшеничний та/або житній  – тричі на день;

- врахувати, що на обід щоденно мають готуватись салати із овочів (враховуючи сезонність);

- врахувати, що компоти з фруктів або сухофруктів (враховуючи сезонність) мають готуватись не менше трьох разів на тиждень;

- врахувати, що для харчування дітей: на сніданок повинні готуватись супи молочні  3 рази на тиждень, в інші дні давати супи картопляні; котлету рибну готувати для дітей від 1 до 3 років, для старших дітей готувати рибу тушковану з овочами; молочні страви мають готуватися з коров’ячого молока; соки (фруктово-овочеві) мають подаватись не менше трьох разів на тиждень; фрукти (враховуючи сезонність) мають подаватись не менше трьох разів на тиждень;

- врахувати, що дієтичне харчування «Нормотрофічне, дорослі, 2200-2400 ккал (ендокринологічні хворі)» за набором продуктів та технології приготування повинно відповідати Дієтичному столу №9 за Певзнером;


М. І. Певзнер - радянський учений, який розробив дієтичне харчування, так звані лікувальні столи, що допомагають покращити стан здоров'я під час хвороби, значно підвищити якість життя, досягти повного одужання тощо.


- врахувати, що дієтичне харчування «Нормотрофічне, дорослі, 2200-2400 ккал (гастроентерологічні хворі)» за набором продуктів та технології приготування повинно відповідати Дієтичному столу №5 за Певзнером;

- врахувати, що дієтичне харчування «Нормотрофічне, дорослі, 2200-2400 ккал (пацієнти інфекційного відділення)» за набором продуктів та технології приготування повинно відповідати Дієтичному столу №5 за Певзнером;

- врахувати, що в дієтичному харчуванні для ліквідаторів наслідків аварії (ЛНА) на ЧАЕС та дієтичному харчуванні для осіб зі статусом ветерана війни Учасник зобов’язаний передбачити щоденно фрукти (цілі (нерозрізані)).

 

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Кременчужани можуть насолодитися красою традиційних вузлових ляльок. ФОТО 284 0
У Кременчуцькій галереї - аншлаг: відкрили всеукраїнську виставку. ФОТОрепортаж 391 0
«Бумеру - 15 років»: у Кременчуці відбувся ювілейний концерт репера Серьоги. ФОТО 521 0