Новини з 1996 року

Ревізія у школі №19. Чим годують учнів та що не подобається кухарям. ФОТО. ВІДЕО

Валерія Макряшина 13 вересня 2018 13:45 1248 0

Другою школою, яку взялася перевіряти депутат міськради Тетяна Сідерка, стала загальноосвітня школа №19. 

Перше, на що вона звернула увагу, так це на відсутність гарячої води в умивальниках, де дітки миють руки перед тим, як сісти за стіл. Директор закладу Андрій Пашедін повідомив, що гарячої води немає у зв'язку з обмеженим фінансуванням, але цю проблему він узяв під контроль, пообіцяв навіть взимку поставити бойлер.

У їдальні школи є окрема кімната, де харчуються дітки за особливим дієтичним меню й ті, що знаходяться під опікою. У кімнаті для них створені всі умови.

 

 

Варто зазначити, що приміщення їдальні в школі ідеально чисте, як і сама кухня. Але її працівники скаржаться, що їм не вистачає витяжки чи кондиціонеру - під час приготування їжі жахлива задуха. На питання, чому немає таких простих, однак дуже важливих речей на кухні, відповідь у директора аналогічна - проблеми з фінансуванням.

На питання, хто контролює процес харчування й скільки учнів наразі харчуються в їдальні, відповіла шеф-кухар Ольга Сула. За її словами, щодня в школі харчуються 366 учнів 1-4 класів, 105 учнів 5-11 класів та 95 учнів у групі подовженого дня, 21 дитина, які є пільговиками, харчуються безкоштовно. Загалом це 66% від кількості учнів, усього в закладі навчається 951 дитина. Вся відповідальність за харчування дитини лежить на її класному керівникові.

"Якщо дитина хворіє, то батьки телефонують і ми знімаємо порцію. Щодо альтернативного харчування, то перший тиждень ми робили тільки один комплекс - було мало дітей.

На даний час у нас буде два комплекси - захоче дитина сосиску чи захоче рибну котлету - що вона вибере. Загалом планується розробити комплекс з трьох варіантів: перша страва - для малозабезпечених, які не мають 15 грн, аби заплатити за увесь обід.

Також плануємо зробити комплекс тільки з другої страви (+ чай/компот) за 13 грн, і 15 грн  (перше, друге й напій) буде коштувати повний комплекс (наразі це головний)", - розповіла Ольга Сула.  

Сьогодні для учнів школи №19 кухарі приготували гречану кашу. До неї також додавалася сосиска й кабачкова ікра. 

 

 

На кухні, за словами директора, чергують учителі, в яких у цей день немає уроків. Варто також відмітити, що в буфеті їдальні школи №19 немає випічки власного виробництва - усі булочки замовляються.

Одним з важливих питань було питання зняття комісії при оплаті коштів за харчування. Нагадаємо, у раніше перевіреному колегіумі №25 комісії немає. Директор Андрій Пашедін повідомив, що комісія є, і заявив, що так має бути, то, мовляв, система банку така. Однак питання пообіцяв відпрацювати.

 

 

Читайте також: Учням школи №19 страждати ще місяць. На завершення ремонту немає грошей

 

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись