Новини з 1996 року

Продукти, які потрібно вживати восени, щоб не захворіти

pplus 12 вересня 2019 08:10 143 0

Незабаром - сезон застуд, тому зараз дуже важливо підібрати продукти, які дозволять не захворіти.

Харчування повинне бути збалансованим у будь-який час року. Напередодні сезону застуд і розгулу інфекцій важливо підбирати продукти, які дозволять не захворіти.

Чай

Напій багатий на флавоноїди та інші корисні речовини, які сприяють зміцненню імунітету. Крім того, в чаї дуже багато антиоксидантів, що теж добре впливає на самопочуття. Користь зеленого чаю полягає в тому, що він покращує обмін речовин і може знизити рівень цукру в крові. Чорний чай допомагає підбадьоритися, бо в ньому є кофеїн. А ромашковий і трав'яний — заспокоїть.

М'ясо і риба

У раціоні людини, яка не хоче захворіти, обов'язково повинен бути білок. Його основним джерелом є м'ясо. Краще віддавати перевагу нежирним сортам, наприклад індичці, курці без шкіри, яловичині. Непогано ввести в раціон і рибу як найважливіше джерело не тільки білка, але й жирних кислот. Також у ній багато вітамінів і мінералів, які дозволять захиститися від хвороби.

Яблука

В одному яблуці - ціла жменя корисних вітамінів і мікроелементів. Особливо корисний пектин, який знижує рівень «поганого» холестерину. Люди, які з'їдають по два яблука в день, можуть знизити холестерин на 16%. Крім того, вони запобігають раку легенів, товстої кишки, печінки й молочної залози, дозволяють поліпшити травлення і допомагають схуднути.

Оливкова олія

Це вкрай корисний продукт, який теж дозволить не захворіти. Зазвичай оливкову олію використосовують при приготуванні їжі. А вся її користь - у складі: мононенасичені жири, вітамін Е та антиоксиданти здатні творити справжні дива з організмом людини.

Горіхи й насіння

Дуже правильні продукти, які треба їсти не тільки восени, але й цілий рік. У них маса плюсів, починаючи від великої кількості жирних омега-3 кислот і закінчуючи білком. Ті, хто їсть горіхи, мають менший ризик захворіти, зокрема серцево-судинними недугами. Вони відмінно впливають на рівень холестерину, захищають стінки артерій від пошкоджень, роблять кістки міцнішими, допомагають скинути зайві кілограми.

Бобові продукти

Квасоля, боби, горох, сочевиця — ці та інші бобові продукти обов'язково повинні бути в раціоні людини восени. Вони багаті фолієвою кислотою, кальцієм, залізом, калієм, цинком, антиоксидантами, складними вуглеводами й білками. Усі ці компоненти потрібні для підтримки здоров'я.

Ягоди

Це відмінне джерело вітамінів і клітковини. До того ж у них багато антиоксидантів, що робить їх ідеальним засобом для захисту від різних хвороб. У продукті є антиоксидант антоціанин, який збільшує силу вітаміну С і блокує пошкодження, викликані онкологією.

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись