Новини з 1996 року

Пісні страви

pplus 14 березня 2018 07:59 184 0

Борщ із сухофруктами

У когось ця страва викличе усмішку, у когось – недовіру. Однак наші бабусі в піст варили борщі на сушених грушах чи чорносливі. Копчений присмак, фруктова кислинка, палітра вітамінів – оригінальні нотки таких борщів.

Отож в одній каструлі відваріть буряк, а в іншій –  жменю чорносливу чи 5-6 сушених груш. Фрукти вийміть і, очистивши від кісточок, подрібніть у блендері чи пропустіть через м’ясорубку. Тим часом підготуйте 3-4 зубчики часнику і розігрійте сковороду з олією. Підсмажте в олії кашку з варених сухофруктів, заправте  подрібненим часником. Потім цю суміш додайте до узвару і знову поставте на вогонь.  Натріть на крупну тертку варений буряк і теж помістіть у каструлю. Сиру картоплю наріжте кубиками. Капуста в такий борщ не додається. Не потребує ця страва і томатної заправки, адже тут замість соусу використовується пюре з відварених сухофруктів.

 

Ліниві пісні біляші

Інгредієнти:

25 г пресованих дріжджів

 1 ч.л. солі

 0,5 л теплої води

 2 ст. л. олії для тіста та 1 склянка олії для смаження

 1 кг борошна

 0,5 кг цибулі ріпчастої

Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо до розчину 2 ст. л. борошна, добре розмішуємо.

Цибулю нарізаємо якомога дрібніше. Складаємо в миску і солимо, щоб пустила сік.

На розчинених дріжджах замішуємо тісто, як на пиріжки. Борошно всипаємо поступово, помішуючи. Коли консистенція тіста буде густоти сметани, додаємо в нього порізану посолену цибулю та олію. Розмішуємо, щоб цибуля рівномірно розподілилася на увесь об`єм тіста. Всипаємо решту борошна, вимішуємо і залишаємо на 1,5-2 години, щоб піднялося.

Коли тісто підніметься, розігріваємо посудину, в якій будемо смажити біляші. Варто брати глибоку сковорідку чи казанок невеликого діаметру, щоб при невеликих витратах олії добре просмажити наші пиріжечки, бо від того залежатиме їхній смак. Тісто на біляші можна розкачати і вирізати склянкою кружечок, тоді всі пиріжки будуть одного розміру і матимуть охайний вигляд. Можна подавати до перших страв замість хліба. Добре такі біляші брати і в похід чи в подорож, на перекус. Запаху цибулі в тісті не чути. Вони просто пахнуть смачно.

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись