На Полтавщині зафіксували перші випадки отруєнь дикорослими грибами

На території Полтавської області вже зафіксовані перші випадки отруєння дикорослими грибами. Про це повідомляє УНН-Центр із посиланням на ГУ Держсанепідслужби Полтавщини.
"У поточному році грибний сезон як в Україні, так і в області розпочався значно раніше. На Полтавщині від отруєнь дикорослими грибами вже постраждало троє осіб, у тому числі одна дитина. Для порівняння: минулого року від отруєнь дикорослими грибами у Полтавській області постраждало шестеро осіб, з них троєи померли. Минулоріч отруєння зі смертельними наслідками зареєстрували у Котелевському районі, де постраждала сім'я - батько та двоє дітей", - повідомила в.о. завідуючої відділом гігієни харчування ГУ Держсанепідслужби Полтавщини Наталія Соколова.
В Україні ж, як повідомляють в Українському центрі з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України, за 5 місяців цього року вже постраждала 51 людина і одна з них померла внаслідок отруєння. Усі випадки були зареєстровані у побуті.
"Попереджаємо людей, що єдиний шлях запобігання грибних отруєнь – це відмова від вживання дикорослих грибів, адже ризик зашкодити здоров’ю незрівнянно вищий, ніж отримана користь. Категорично забороніть вживання грибів дітям. При появі перших клінічних симптомів отруєння, таких як нудота, блювота, бль уі животі, пронос, загальна слабкість, запаморочення, необхідно негайно звертатися за медичною допомогою. Жодного самолікування! Бо чим більше токсинів потрапить у кров, тим важчим буде перебіг захворювання", - попереджає лікар.
Спеціалісти рекомендують тим, хто все ж полюбляє грибні страви, вживати гриби, які вирощені в промислових умовах, - шампіньйони, гливи.

Коментарі
Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись