Новини з 1996 року

Кременчук кулінарний: рецепти смачних страв на понеділок

pplus 03 квітня 2017 07:34 339 0

"Квасолевий соус, майже як майонез"

Інгредієнти:

- Квасоля (біла у власному соку) - 1 бан.

- Олія (без запаху) - 300 г

- Гірчиця (готова) - 1 ч. л.

- Цукор - 0,5 ч. л.

- Сіль - 0,5 ч. л.

- Сік лимонний - 2 ст. л.

Усе дуже просто. З квасолі злити рідину, зробити пюре. Додати олію. Блендером усе збити до однорідної маси. Додати гірчицю, сіль, цукор, сік лимона. Ще трохи збити. 

Готово!

Соус вийшов дуже смачний, майже як майонез!

Можна взяти білу квасолю, замочити її на ніч, відварити до готовності. А далі готуємо так само, як з "банкової" квасолі. Тільки рідину, в якій варилася квасоля, не до кінця злити, трохи залишити (коли робимо пюре з квасолі).

Відварюємо вареники з картоплею. Поливаємо соусом, посипаємо зеленню!
 

Котлети картопляно-рисові

Інгредієнти:

- 250 г відвареної картоплі

- 250 г відвареного рису (краще кругленький)

- 1 велика цибулина

- 2 морквини

- 4 шт. волоського горіха

- сіль, перчик мелений (за бажанням)

- олія для смаження

- борошно або сухарі для паніровки (можна без них, котлети прекрасно тримають форму)

- для добавки або начинки можна використовувати смажені гриби або тушковану капусту (по 100-150 г).

Відваримо картоплю, зробимо пюре без додавання олії. Обсмажити цибулю і морквину на сковороді, не засмажувати, а протушкувати.

Горішки змолоти або перекрутити чи просто розім'яти. Змішуємо картоплю, рис, моркву з цибулею і горішки, вимішуємо добре (можна ще додати зелені за бажанням), солимо, перчимо. Виходить фарш, з якого можна вже формувати котлетки і смажити.

Але можна зробити ще різноманітніші і смачніші котлетки, додавши смажені гриби або капусту. Можна їх перекрутити і теж додати в фарш, а можна зробити котлетки-зрази, поклавши начинку в центр і сформувати котлетку.

Потім обвалюємо у борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді з двох боків.

 

Котлети з риби і броколі

Інгредієнти:

- Рибне філе 500 гр

- Броколі 200 гр

- Морква 1 шт

- Цибуля 1 шт

- Борошно 1 ст. л

- Сухі спеції, сіль, перець

Капусту поділяємо на суцвіття і гарненько промиваємо в проточній воді. Потім відварюємо броколі в киплячій воді приблизно п'ять хвилин, поки не стане м'якою.

Підготовлену броколі, філе риби, моркву і цибулю подрібнюємо в кухонному комбайні (блендері) або пропускаємо через м'ясорубку.

Соус. Нарізати кубиками цибулю і часточками часник.

Підсмажити все на олії, потім додати столову ложку червоної солодкої паприки.

В самому кінці додати воду, протушкувати соус пару хвилин.

З готової суміші формуємо котлетки, обвалюють кожну з них у борошні й обсмажуємо на гарячій сковороді з двох боків до утворення хрусткої скоринки.

Також можна сформувати котлети і приготувати їх на пару або в духовці. При такому способі приготування калорійність готової страви істотно знизиться.

До соусу додати пару суцвіть броколі.

 

 

 

Теги: Життя Кременчука

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись