Новини з 1996 року

Диво - крем-мед – корисне задоволення

pplus 20 лютого 2020 08:10 151 0

Крем-мед дуже популярний у Європі й Америці.

Нізащо не здогадаєшся, що це мед. Він схожий на заварний або вершковий крем. Має ідеальну структуру: не розтікається, як рідкий мед, і легко намащується, на відміну від кристалізованого. І при цьому має всі корисні властивості меду. І головне – його можна приготувати власноруч!

Крем-мед винайшов канадський бджоляр Дж. Дайсон майже 90 років тому. Зараз у Канаді це найпопулярніша альтернатива рідкому меду.

Технологія приготування крем-меду досить трудомістка: треба змішати кристалізований і рідкий мед, за певного температурного режиму протягом 10 діб по кілька годин щодня вимішувати. Після цього він набуває зовсім іншого стану, стає кремоподібним, ніжнішим, змінює колір із бурштинового на білий.

Якщо вам хочеться скуштувати крем-меду, не обов’язково їхати в Канаду. Його можна приготувати в домашніх умовах. Виходить приголомшливий продукт! Ніжний, повітряний крем зі смаком і ароматом меду, але зовсім не схожий на нього за своєю структурою. Він чудовий на смак і на вигляд. Ідеальний до млинців!

Після збивання мед не сідає, не розшаровується, не тече в теплі й не гусне на холоді, зберігає свою кремову структуру близько тижня. А ще його дуже люблять діти.

Крем-мед

180 мл рідкого меду, 20 мл кристалізованого меду, а також кориця, ягідне пюре, подрібнені горіхи, імбир.

Для приготування крем-меду потрібен кристалізований і рідкий мед. Якщо у вас увесь мед закристалізувався, то розтопіть його за температури не вище 38 ºС й остудіть.

Краще готувати з меду, охолодженого до 14–15 ºС. Для цього можна ненадовго його поставити в холодильник або на холодне підвіконня.

Співвідношення має бути таке: на 9 частин рідкого меду 1 частина кристалізованого, тобто на 9 мл рідкого – 1 мл кристалізованого.

Обидва види меду покласти в ємність, збивати звичайним міксером або блендером (у чаші з подрібнювачем) на найменших обертах 15–20 хв.

Через кілька хвилин мед починає мутніти, тоді можна збільшити оберти до середніх.

Хвилин через десять ви побачите диво: мед змінить колір і перетвориться на крем, ніжний, оксамитовий, повітряний, схожий на згущене молоко.

Можна додати корицю, кімнатної температури пюре з вишень, смородини, малини тощо, розмішати. Витримати добу в холодильнику.

Такий крем-мед смачний і сам по собі, і як соус до млинців.

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Поет, співак та художник: Кременчук вшанував пам'ять Тараса Григоровича Шевченка. ФОТОрепортаж 403 0
Кременчуцький майстер, відомий на всю країну: коваль Геннадій Сметанко з виставкою в Кривому Розі. ФОТО 576 0
Дитячі посмішки, спів і танці – найкращий подарунок: як в МПК вітали жінок з 8 Березня. ФОТОрепортаж 634 0