Новини з 1996 року

"Око дракона" — лонган: що це таке і як правильно вживати східний фрукт

pplus 28 жовтня 2020 07:35 207 0

Сьогодні в супермаркетах можна придбати не лише традиційні фрукти, а й екзотичні. Одним з таких є фрукт лонган. Східні жителі дуже люблять і цінують даний плід за його корисні властивості, яких у нього, до речі, незліченна кількість, а для жителів нашої країни він поки що залишається великою загадкою.

Що таке лонган?

Лонган - це екзотичний фрукт круглої форми з товстою шкіркою. Росте в Китаї, Індонезії та Тайвані. Цей екзотичний плід росте на вічнозелених деревах. Цікаво, що в перекладі з китайської назва фрукту означає «око дракона».

Зовнішній вигляд

Зовні плід круглий і має невеликий розмір. Крім того, лонган може відрізнятися за кольором залежно від сорту - від світло бежевого до яскраво оранжевого. На поверхні фрукта можна помітити невеликі коричневі цяточки.

Користь

Екзотичний плід багатий вітамінами С і групи B, а також містить клітковину, кальцій, фосфор, магній та інші корисні мінерали.

Лонган сприяє зниженню температури тіла, забезпечує хороший здоровий сон, збагачує організм енергією, допомагає боротися з порушенням шлунково-кишкового тракту, покращує роботу ГМ, сприяє зміцненню імунітету, знижує ризик виникнення інфаркту та інсульту.

Крім того, такий фрукт дуже допомагає зберегти красу: уповільнює старіння і активно використовується в косметології. Азіати застосовують екзотичний плід як ефективний афродизіак.

Як чистити фрукт

Спочатку необхідно позбутися від товстої шкури плода. Щоб зробити це, потрібно:

Промити фрукт прохолодною водою.

Надкусити плід до тих пір, поки він не розкриється (можна використовувати кухонний ніж або ножиці).

Зняти з лонгана шкірку.

Після таких нехитрих маніпуляцій можна насолоджуватися соковитою м'якоттю. Зверніть увагу, що всередині фрукта знаходиться кістка, яку слід виплюнути, адже вона має токсичний склад.

Як їсти 

Лонган вживають у сирому вигляді. У східних країнах також його широко застосовують для приготування різних страв. Наприклад, його подають із солодкою рисовою кашею або морозивом. Також із нього готують сік.

Крім цього, з лонгана роблять сухофрукти, які надалі використовують для приготування ароматного і корисного напою.

Таким чином, лонган — це корисний і смачний екзотичний плід, широко поширений у східних країнах.

 

Поділитися з друзями

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

У Кременчуці відомий художник представив одразу 160 робіт: від смаколиків до філософії. ФОТОрепортаж 304 0
Кременчук став містом, в якому Україна та Казахстан міцно закріпили свої відносини. ФОТОрепортаж 620 0
Яким ти був, Кременчук? Фотографії старого міста, якого ми не знали. ФОТО 765 0