Олів'є перетворюється на делікатес: скільки доведеться витратити кременчужанам цього року на новорічний салат

236 0
Олів'є перетворюється на делікатес: скільки доведеться витратити кременчужанам цього року на новорічний салат

В Україні за 2021 рік на 21% зріс індекс вартості олів'є, оскільки в країні спостерігається зростання цін майже на всі категорії товарів.

Про це повідомляє один із сервісів доставки продуктів.

"Подорожчання спіткало всі основні продукти, що входять до складу олів'є, крім картоплі. Порівнюючи з минулим роком, картопля подешевшала на 15% і коштує в середньому 7 грн за кілограм", – ідеться в повідомленні.

Найбільше подорожчали цибуля та яйця – ціни зросли більш ніж на 50%. Ковбаса теж коштує дорого - від 120 до 290 грн/кг.

Багато українців додають до салату замість ковбаси курятину, вартість кілограма тушки зросла на чверть, а філе – на 20%.

Консервований горошок – невід'ємна частина святкового салату. У супермаркетах він коштує від 25 до 50 гривень. Огірки теж зросли в ціні. Свіжі – близько 50 грн, а солоні – 40-70 грн.

Оскільки подорожчали яйця та олія, то на 20% більше коштує і майонез, адже його виготовляють із цих продуктів.

"За місяць до новорічних та різдвяних свят приготувати три кілограми олів'є на сім'ю коштуватиме українцям 209,9 грн, тоді як станом на 1 грудня 2020 року коштувало 173,5 грн", – проаналізували експерти.

Експерти підрахували вартість салату за класичним рецептом, за яким потрібні: картопля, цибуля, морква, яйця, огірки свіжі чи солоні, варена ковбаса, горошок, зелень та майонез.

Перед святами продукти завжди дорожчають.

Експерти очікують на зростання цін на 5-15%. Але ціна підніметься не на всі товари, а лише на ті, що популярні для новорічного столу.

Українцям радять запастися майонезом та яйцями, адже на них ціна може зрости майже удвічі. А також сирами, в яких великий термін зберігання. Вони полежать у холодильнику до свят, а українці зможуть заощадити гроші, адже і сири подорожчають.

"Не варто забувати про яйця та майонез. За прогнозами, яйця можуть подорожчати до 40–50 гривень за десяток, зараз за таку кількість у середньому беруть 30 грн. Уже сьогодні краще запастися делікатесами: сирокопченою ковбасою, хамоном та іншими м'ясними виробами довгого терміну зберігання", - розповіла ретейлер Валерія Кушнір.



Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация