Чи можна пити чай з фруктами

235 0
Чи можна пити чай з фруктами

Всім фанатам чаю, які віддають перевагу цьому напою перед кавою, часом цікаво подумати: "Як пити фруктовий чай?".

Для чого корисний фруктовий чай

Зазвичай у такого напою потужний фруктово-солодкуватий аромат, він має пряні пахощі, приємну кислинку або обволікає свіжістю. В основному все залежить від списку використаних інгредієнтів, які в загальному і дають корисні властивості цього напою.

В цілому десятки фруктових чаїв можуть похвалитися полівітамінним складом. Найбільш часто зустрічаються поєднання - С та Р. Перший відмінно зміцнює імунітет, швидко зігріває, забезпечує стійкість організму до стресів. Другий - нормалізує обмін речовин, тиск, прискорює виведення токсинів з тіла. Причому робить досить делікатно - так, що людина не відчуває абсолютно ніякого дисбалансу в організмі.

Фруктові чаї позитивно впливають на:

Травний;

Нервовий;

Імунний;

Серцево-судинну;

Дихальну систему тіла.

Що входить у фруктовий чай

Наприклад, чай на основі м'яти і меліси прекрасно заспокоює, прогріває і дозволяє позбутися від дискомфортних відчуттів в носогорлі. Високий вміст вітаміну C в цитрусових і ягідних компонентах дозволяє впоратися з інфекційною атакою. У квіткових інгредієнтах містяться потрібні мікроелементи, що дозволяють нормалізувати тиск і вивести холестерин.

Крім того, з традиційних різновидів фруктових чаїв знавці відзначають каркаде - чай з суданської троянди (вона ж гібіскус). Це напій насиченого червоного кольору з освіжаючою кислинкою, який належить вживати гарячим або холодним. У першому випадку він м'яко зігріває, а в другому ‒ якщо вибрати формат з додаванням м'яти, спецій, ягід, то можна отримати освіжаючий напій з яскравим смаком.

Існує багато складів фруктових чаїв, куди входять ягоди смородини, суниці, обліпихи. Є і зовсім екзотичні варіанти з, наприклад, шматочками бананів або ананасів, курагою і т. д.

Як заварювати чай з фруктами

Тут варто запам'ятає кілька речей:

По-перше, потрібно взяти скляний чайник. Так ви не тільки зможете слідувати технології приготування напою, але і зможете помилуватися красивою грою світла і кольору рідини. Але перед використанням чайник обов'язково потрібно обробити окропом (щоб його стінки добре прогрілися).

По-друге, для чаю слід використовувати тільки чисту і відфільтровану воду. Потім воду кип'ятять і остуджують. Заливати чайну суміш окропом не можна, оскільки велика частина вітамінів від нього втрачають властивості. Така вода повинна охолонути до мінімум до температури 80-85 градусів за шкалою Цельсія.

По-третє, для чаю з ягодами і фруктами потрібен час заварювання – від п'яти до десяти хвилин. В середньому виходите з розрахунку: сім грамів заварки на 600-800 мілілітрів води. Але потрібно пам'ятати, Фруктовий чай заварюється тільки один раз. Але повторно заливати гарячою водою цю суміш не рекомендується.

 

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация