
Давно відомо, що варення є класичним десертом. Найбільшого поширення варення отримало в середовищі східних слов'ян. Також зустрічається варення і в меню народів Закавказзя і Близького Сходу.
Для приготування варення необхідно проварити фрукти або ягоди з певною кількістю цукру. Основна особливість варення - його інгредієнти при приготуванні зберігають свою форму.
Яка користь від варення
Відзначимо, що у вишневого варення є незаперечна користь. Воно містить значну частину заліза і кумарину. Такі складові допомагають організму знижувати згортання крові, а також є натуральними антиоксидантами антоціанами і вітамінами. Якщо ви любите яблучне варення, то важливо пам'ятати про те, що в ньому міститися вітаміни С і Р. Таке поєднання сприятливо діє на поліпшення обміну речовин і систему кровообігу.
Яке варення добре допомагає від застуди
Всім відомий "бабусин рецепт" - при застуді і грипі дітей напихають малиновим варенням. І в цьому є певний сенс. Адже малинове варення є потогінним засобом. Воно також здатне буквально збивати температуру і заряджати імунітет хворого для боротьби з заразою.
Які вітаміни є у варенні
Навіть при довгому варінні в ягодах і фруктах вітаміни групи В залишаються стабільними, вони також зберігають свої властивості в кислому середовищі. Незважаючи на процес термічної обробки в варенні також залишається і вітамін Е. Тому крім смаку варення володіє і корисними властивостями, які збагачують організм людини.
Яке варення найкорисніше
Варення з обліпихи:
обліпиха містить велику кількість вітаміну C;
у зимовий час цей вітамін необхідний організму для зміцнення імунітету;
обліпиха насичує організм фітонцидами - ефективним протимікробну речовиною.
Варення з чорноплідної горобини:
дуже добре допомагає зміцнювати імунітет;
незамінна для подолання нервової напруги і стресів;
є помічником у зниженні артеріального тиску;
сприяє підвищенню імунітету і благотворно впливає на нервову систему.
Варення з журавлини:
кисла ягода є прекрасним засобом зниження кров'яного тиску;
благотворно впливає на виведення шкідливого холестерину;
особливо корисно журавлинне варення людям, з діагнозом серцево-судинних захворювань;
є профілактичним засобом від появи виразки в шлунку.
Сливове варення:
слива завжди славилася високим вмістом вітаміну P (його можна отримати тільки ззовні);
є ефективним засобом для зміцнення стінок судин;
позитивно діє в якості профілактичного заходу для боротьби з тромбами.
Коментарі
Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись