Гвоздика заслуговує на почесне місце у вашому будинку

166 0
Гвоздика заслуговує на почесне місце у вашому будинку

В Європі та Азії дуже люблять використовувати гвоздику. Тільки в наших широтах ніяк не пристосуються до її застосування.

Скільки її додавати і куди?

Що стосується смаку і зовнішнього вигляду

Якщо спеція якісна, то буро-коричневого кольору. Перш ніж додавати її в страву, потрібно поекспериментувати: кладемо одну штучку на листочок і придавлюємо його, якщо ефірні олії залишають слід, то це добре і вона не пересушена.

У черешків присутня гіркота, смак їх пекучий, а ось бутони ароматні. Не обходяться без гвоздики в кулінарії, але також можна її використовувати і інакше.

З якими спеціями вийде вдале поєднання

Саме в поєднанні прянощів полягає досвід, якому слід навчитися кулінарам. Якщо йдеться про гарячі страви, тоді в гвоздику можна додавати:

насіння гірчиці,

імбир,

чорний перець.

Вдале поєднання з:

меліса,

шавлія,

розмарин,

фенхель,

кардамон,

майоран,

лаврушка.

Гвоздика додається в різні напої, іноді поєднується з салатами і м'ясом. Найкраще поєднувати її з корицею.

Спробуйте.

Де присутня ціла гвоздика

Консерви і соління неможливо собі уявити без цілої гвоздики. Плюси гвоздики складно переоцінити. З'являється незвичайний присмак, а термін зберігання збільшується.

Куди додати цілу гвоздику:

Черемша;

Капуста;

Гарбуз;

Перець;

Огірок;

Буряк.

Якщо використовуєте гвоздику при консервуванні, то дійте з обережністю. Кухарі радять кидати один-два бутончика на пляшку. Коли випробуєте страву, то визначитеся точно з оптимальною кількістю спецій. Смаки у кожної людини різні.

З якими напоями поєднується гвоздика

Якщо йдеться про цілу гвоздику, то її додають в:

самогон;

глінтвейн;

пунш;

мед;

сидр.

Щоб спеція змогла віддати весь свій аромат, то краще не чіпати напій протягом 2 тижнів. Довше не потрібно, так як це може негативно позначитися на смакових якостях напою. Є й ті люди, які кидають гвоздику в звичайний напій, припустимо, брусничний морс або журавлинний, яблучний сік.

Сушена гвоздика і її використання

Якщо говорити про кулінарію, то краще використовувати саме сушену гвоздику. Її додавати простіше. Що саме готують з сушеною гвоздикою:

Кекс;

Імбирні пряники;

Маффіни;

Фруктові пироги.

Завдяки сушеній гвоздиці хлібобулочні вироби будуть ароматні, стануть володіти теплими нотками. Є господині, що додають гвоздику в джем, кашу, мед. Використовують навіть тоді, коли смажать м'ясо. Краще кидати гвоздику в нього вже після приготування. Не забуваємо.

Для чого гвоздику додають в чай

Гвоздику прийнято додавати в чай. І деякі п'ють його саме так. Ніяк інакше. Але для цього потрібно скористатися деякими порадами, дізнатися про корисні властивості чаю з гвоздики:

зміцнення імунітету;

нормалізація травлення;

допоміжний засіб при діареї;

полегшення перебігу захворювання дихальних шляхів;

зняття напруги в м'язах;

позбавлення від головних болів.

Не забуваємо про пропорції.

 

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация