Ліниві вареники з молодої картоплі

139 0
Ліниві вареники з молодої картоплі

У червні з’являється перша молода картопля. Традиційно її варять цілою та подають з кропом. Однак з молодої картоплі можна не лише робити гарніри, а й додавати її у салати та навіть робити основою для вареників.

Інгредієнти:

молода картопля – 1 кг

бринза – 100 г

борошно – 100-200 г

яйця – 2 шт.

часник – 2-3 зубчики

вершки – 50 мл

зелень – будь-яка

сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю чистимо. Відварюємо або запікаємо в духовці до готовності. Краще запікати в духовці, щоб не було зайвої вологи. Дістаємо й даємо злегка остигнути.

Перетираємо через сито. Вбиваємо два яйця. Перемішуємо. Солимо та перчимо за смаком.

Додаємо бринзу. Перемішуємо.

Всипаємо борошно. Кількість відраховуємо, орієнтуючись на заміс. Тісто має вийти м’яким, легким і не липнути до рук. Якщо на нього натиснути пальцем, то воно має розправитися.

Накриваємо тісто плівкою і даємо «відпочити» 15-20 хвилин.

На пательні розігріваємо олію, підсмажуємо рублений часник із зеленню. Додаємо вершки й даємо закипіти.

Беремо шматок тіста, розкатуємо в ковбаску і нарізаємо на невеличкі шматочки.

Кип’ятимо воду, солимо. Варимо вареники невеликими порціями.

Щойно вони спливуть, витягаємо й перекладаємо на пательню. Тушкуємо з зеленню кілька хвилин.

Розкладаємо по тарілках, посипаємо бринзою та насолоджуємося неймовірним смаком.

 

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация