
У червні з’являється перша молода картопля. Традиційно її варять цілою та подають з кропом. Однак з молодої картоплі можна не лише робити гарніри, а й додавати її у салати та навіть робити основою для вареників.
Інгредієнти:
молода картопля – 1 кг
бринза – 100 г
борошно – 100-200 г
яйця – 2 шт.
часник – 2-3 зубчики
вершки – 50 мл
зелень – будь-яка
сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Картоплю чистимо. Відварюємо або запікаємо в духовці до готовності. Краще запікати в духовці, щоб не було зайвої вологи. Дістаємо й даємо злегка остигнути.
Перетираємо через сито. Вбиваємо два яйця. Перемішуємо. Солимо та перчимо за смаком.
Додаємо бринзу. Перемішуємо.
Всипаємо борошно. Кількість відраховуємо, орієнтуючись на заміс. Тісто має вийти м’яким, легким і не липнути до рук. Якщо на нього натиснути пальцем, то воно має розправитися.
Накриваємо тісто плівкою і даємо «відпочити» 15-20 хвилин.
На пательні розігріваємо олію, підсмажуємо рублений часник із зеленню. Додаємо вершки й даємо закипіти.
Беремо шматок тіста, розкатуємо в ковбаску і нарізаємо на невеличкі шматочки.
Кип’ятимо воду, солимо. Варимо вареники невеликими порціями.
Щойно вони спливуть, витягаємо й перекладаємо на пательню. Тушкуємо з зеленню кілька хвилин.
Розкладаємо по тарілках, посипаємо бринзою та насолоджуємося неймовірним смаком.
Коментарі
Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись