Ці овочі в жодному разі не можна їсти сирими

485 0
Ці овочі в жодному разі не можна їсти сирими

Харчування має бути різноманітним, тоді воно приноситиме задоволення і користь. ⁣При цьому в раціоні щодня має бути рослинна їжа.

Рослинна їжа - злакові та бобові, овочі, фрукти і ягоди - повинні бути в раціоні щодня. Дієтолог Світлана Фус пояснила, в чому користь овочів і розповіла, які овочі не можна їсти сирими.

Овочі - користь

Овочі - це передусім джерело мінералів і води, написала дієтолог на своїй сторінці у Facebook.

"Калій, кальцій, натрій, магній та багато інших елементів надходять до нас в організм у великій кількості з овочами. Ці елементи важливі для протікання всіх обмінних процесів в організмі, необхідні для нормальної роботи серцево-судинної, травної, нервової систем. Вони регулюють водний баланс. Якщо в організм здорової людини надходить достатня кількість калію і води, зайва рідина не буде затримуватися", - пояснила Світлана Фус.

Крім того, овочі - важливе джерело клітковини та пектину.

"Вони дають не лише ситість. Коли в раціоні достатньо овочів - допомагаємо роботі кишечника, підтримуємо мікрофлору. І тоді зовсім не потрібно витрачати гроші на аптечні добавки з клітковиною - натуральні продукти дешевші та кращі", - зазначила експерт.

Користь овочів ще й у тому, що вони є джерелом вітамінів і хлорофілу. Наприклад, один болгарський перець містить кілька добових доз вітаміну С, а в одній середній морквині вміст бета-каротину удвічі перевищує добову потребу. Всі зелені овочі містять хлорофіл.

Скільки овочів потрібно їсти щодня

Дієтолог рекомендує з'їдати дві порції свіжих овочів на день. Одна порція повинна складатися із зелені та сирих овочів, а друга - з приготованих.

Які овочі не можна їсти сирими

Варто звернути увагу, що є деякі види овочів, які не рекомендується часто вживати в сирому вигляді. Наприклад, це хрестоцвіті - різні види капусти, редис, рукола, шпинат.

"Вони негативно впливають на вироблення гормонів щитовидної залози, збільшують імовірність утворення оксалатних каменів. Але цього впливу можна уникнути, якщо приготувати їх, наприклад, на пару або приварити. Якщо хочете отримати максимум користі від готових овочевих страв, їх не потрібно довго тушкувати або запікати", - порадила дієтолог.

 

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация