Для приготування цього смаколика не потрібні екзотичні продукти

287 0
Для приготування цього смаколика не потрібні екзотичні продукти

Морквяний торт чи морквяний пиріг - досить популярний десерт у багатьох країнах світу, а приготувати його не так уже й важко.

Звідки походить морквяний пиріг

Про цей десерт є згадки ще в Середньовіччі. Тоді в простих людей ще не було цукру, і для підсолоджування використовували фрукти та овочі, зокрема моркву. За однією з версій, перший морквяний пиріг приготували в Італії, і до його складу, крім солодкого овоча, входили борошно та волоський горіх. Інколи морквяний пиріг називали хлібом. 

Другу хвилю популярності морквяний торт отримав після Другої світової війни, коли через проблеми з їжею люди згадали цей давній рецепт. Пиріг подавали до чаю, а вже наприкінці XX століття почали прикрашати кремом, який зробив цей вид випічки більш вишуканим та святковим. 

Наразі десерт подають у безлічі кав'ярень по всьому світу. Він вважається класикою на рівні з чизкейком, тірамісу та профітролями. 

Рецепт 

Цукор – 100 г

Цукор тростинний  – 100 г

Олія – 150 мл

Ванільний екстракт – 2 мл

Яйце – 5 штук

Борошно пшеничне – 160 г

Розпушувач – 2 грами

Кориця – 2 г

Морква натерта – 120 г

Крем-сир – 450 г

Згущене молоко – 100 г

Волоський горіх – 20 г

Змішуємо два види цукру, олію, ванільний екстракт та яйця. Додаємо до суміші просіяні борошно з розпушувачем та корицею. Перемішуємо і вводимо натерту моркву. Форму застеляємо пергаментом. Вливаємо тісто і печемо 35-40 хвилин при 180 градусах за Цельсієм.

Готуємо крем: крем-сир збиваємо міксером зі згущенкою, доки крем не стане густим. 

Коли корж остигне, змащуємо верх кремом і ставимо на годину в холодильник.

Посипаємо поверхню подрібненим волоським горіхом.

 

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация