Звичайнісінька крупа заповнить недолік колагену в жіночому організмі

280 0
Звичайнісінька крупа заповнить недолік колагену в жіночому організмі

Це просто неймовірно! Звичайна крупа здатна заповнити недолік колагену в жіночому організмі й омолодити його на кілька років. Ваша шкіра, волосся й нігті будуть здорові й молоді! Їжте цю страву хоча б раз на тиждень — ви будете в захваті від результату!

Очищені зерна ячменю величають перловою крупою. Таку назву злак з перламутровим відблиском отримав через схожість з річковими перлами. Цікаво, що раніше перлова каша вважалася делікатесом, дозволити який собі могли тільки високопоставлені особи. Зварена за особливим рецептом перловка з молоком була однією з улюблених страв Петра I.

Корисні властивості перлової крупи

Даремно багато господинь відсунули перлову крупу на другий план, адже в ній міститься велика кількість поживних речовин, необхідних організму для повноцінного функціонування.

Варену перловку називають кашею краси, адже тільки в цій крупі міститься величезна кількість лізину — амінокислоти, яка бере активну участь у синтезі колагену. Всім відомо, що саме він допомагає зберегти еластичність шкіри, запобігаючи утворенню зморщок. Ще один привід терміново ввести перлову кашу у свій раціон всім жінкам — велика кількість вітамінів групи Β, А, РР і Ε.

Регулярне вживання каші з перлової крупи допомагає не тільки підтримувати красу шкіри, але й знизити вагу! Ситний, але низькокалорійний продукт багатий клітковиною, необхідною для нормальної перистальтики кишечника, а також білком.

Як варити перловку: кілька секретів

Перед варінням крупу потрібно ретельно промити. Для цього насипте перловку в глибоку миску, влийте воду і перемішайте. Злийте брудну воду і залийте чистою, повторіть процедуру. Промивати крупу потрібно до тих пір, поки вода не буде прозорою. Безпосередньо перед приготуванням каші зерна потрібно ще раз промити, залити прохолодною водою (на склянку крупи - літр рідини) і залишити як мінімум на 4 години. Варити перловку рекомендується в просторій каструлі, оскільки під час приготування вона збільшується в об'ємі до 5 разів.

Простий спосіб приготування перлової каші на воді:

Вам будуть потрібні:

крупа перлова — 1 склянка,

вода — 5 склянок,

масло вершкове — 30 грамів,

сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Підготовлену перловку заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 45 хвилин на тихому вогні. Зливаємо воду. Додаємо вершкове масло. Солимо. Перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин. Готово!


Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация