
Ось і стартував період передноворічних турбот! А найпопулярніший фрукт у цей час, думаємо ніхто не буде сперечатися, це — мандарини.
Турецькі, азербайджанські, єгипетські, вірменські — ринки завалені цими цитрусовими. І чим ближче до Нового року, тим більше їх буде. Однак далеко не кожен продавець може похвалитися якістю свого продукту.
А тому велика ймовірність купити несмачні й кислі мандарини. Вживати кислі цитрусові не надто велике задоволення, погодьтеся. Але ми не повинні засмучуватися, бо знаємо спосіб, як зробити кислі мандарини солодкими і смачними!
Перший спосіб, як зробити мандарини солодкими
Мандарини зривають з дерева і упаковують у південних країнах для транспортування в Україну ще зеленими. По дорозі цитрусові повинні дозріти. Але таке відбувається не завжди. Продавці, бажаючи не упустити вигоду, торгують ними.
Але ж досить дати мандаринам полежати пару днів у теплому, а ще краще сонячному місці, й вони встигнуть дозріти.
А тому, якщо купили кислі мандарини — розкладіть їх на підвіконні на сонці і нехай полежать 2-3 дні. Цього часу буде цілком достатньо, щоб мандарини змогли дозріти і стати солодкими.
Другий спосіб: 30 секунд
Так-так, можна не чекати кілька діб.
Як з'ясувалося, потрібно кислі й недозрілі мандарини покласти в мікрохвильовку на пів хвилини на максимальну потужність.
До речі, спосіб працює не тільки з кислими мандаринами. Можна аналогічним чином кислий виноград зробити солодким або кислі апельсини.
Коментарі
Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись