Яйця потрібно вживати цілком

472 0
Яйця потрібно вживати цілком

Яєчні жовтки багатьма людьми сприймаються негативно. Вважається, що білки набагато корисніші і краще зробити омлет виключно з них. Однак дієтологи не підтримують цю концепцію.

Вони відзначають, що відмова від жовтків призводить до зменшення одержуваних корисних жирів і вітамінів, включаючи вітаміни A, D, E, K і шість різних вітамінів групи B.

Крім того, яєчні жовтки багаті на холін, важливу поживну речовину. Яєчний жовток також багатий на мікроелементи, в першу чергу залізо і цинк.

Багато людей турбуються про те, що в яєчному жовтку міститься багато холестерину — до 62 % від денної норми. Однак дослідження досі не підтвердили прямий зв'язок між показником холестерину у крові і його надходженням з їжі.

Фахівці з Центрів контролю і профілактики захворювань США відзначають, що продукти з високим вмістом насичених жирів, такі як морозиво, червоне м'ясо і випічка, можуть бути набагато небезпечнішими, ніж яєчний жовток.

 

 

Коментарі

Для того, щоб залишити коментар, вам необхідно авторизуватись

Авторизация